به گزارش ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، 'مهدی فتح اله' افزود: بخش عمده ای از مشكلات صنایع كوچك به عدم سازماندهی مناسب و حضور كمتر در عضویت شبكه های كسب و كار و تشكل ها مرتبط میشود.
وی ادامه داد: البته تحقق این فرایند باید به صورت هدفمند و بر پایه مزیت ها و پتانسیل های كشور صورت گیرد.
فتح اله تصریح كرد: بیش از 95 درصد صنایع كشور جزء صنایع كوچك و متوسط به شمار می روند كه این صنایع بیش از 39 درصد ارزش تولیدات صنعتی را ایجاد و بخش عمده ای از اشتغال كشور را تامین می كنند.
وی با اشاره به محدودیت هایی كه صنایع كوچك و متوسط با آن روبرو هستند، اظهار كرد: این صنایع با توجه به ماهیت كاریشان از محدودیت های بسیاری رنج می برند كه محدودیت منابعی كه بنگاه های كوچك و متوسط را در مقابل نوسانات بازار آسیب پذیرتر می سازد یكی از این موارد است.
این مقام مسئول گفت: حضور عمده این گروه از بنگاه ها در بخش غیر رسمی بازار و دسترسی محدودتر آنها به اطلاعات بازار و یا تغییرات بازار نیز امكان توسعه و بهره مندی از فرصت های ایجاد شده را برای این صنایع محدود می سازد.
وی افزود: از سوی دیگر صنایع كوچك و متوسط اگر چه تفاوت های زیادی با دیگر بنگاه ها دارند، ولی مانند بنگاه های بزرگ با خط مشی ها، قوانین و مقررات یكسانی رو به رو هستند كه برای آنها موانع متعددی را به وجود می آورد.
به گفته فتح اله، كسب و كارهای شبكه ای به صنایع و بنگاه های عضو، هویت می دهد تا بفهمند عضو چه تشكل و شبكه ای هستند و این تشكل چه هدفی را دنبال می كند، از این رو كسب و كارهای خرد با شبكه سازی می توانند از انزوا خارج و با ایجاد هم افزایی، توانمندی های خود را افزایش و با ایجاد تعامل و همكاری به انسجام و رشد دست یابند.
عضو هیات مدیره سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران همچنین یادآور شد: نوع عملكرد و رفتار بنگاه ها و صنایعی كه هویت خود را یافته و به عنوان عضوی از یك تشكل و شبكه كار می كنند و نیز آنهایی كه توانسته اند جایگاه خود را در زنجیره ارزش صنعت مربوطه به درستی درك كنند، با صنایع منزوی و منتزع، بسیار متفاوت است.
وی در پایان تاكید كرد: با نگاهی به تجربیات كشور های دیگر از جمله هند، تركیه، كره و مالزی می توان الگوهای موفقی را برای ساماندهی بنگاه های كوچك و متوسط یافت و راهكاری را برای تولید صادراتگرا توسط این طیف عظیم بنگاه های كشور فراهم كرد.
اقتصام**3917**1594